<p>Det er lagt særlig vekt på betydningen av samspillet mellom kosthold og fysisk aktivitet for god helse. Teksten i denne tredje utgaven er oppdatert på sentrale områder i henhold til nyere forskningslitteratur. Boka er spesielt tilpasset norske forhold.</p> <p>Den henvender seg til en bred gruppe av studenter i universitets- og høyskolesektoren, blant annet innenfor medisin, ernæring, idrettsfag og fysioterapi og andre studentkategorier innenfor forebyggende og helsefremmende fagområder.</p> <p>Boka gir også et godt grunnlag for videre studier innenfor mer spesialiserte, tilgrensende områder som klinisk ernæring, samfunnsernæring og næringsmiddelteknologi.</p> <p>"Språket er godt og boken lettlest, de mange figurene og tabellene øker også lesbarheten." Les <a href="https://tidsskriftet.no/2018/05/anmeldelser/grunnleggende-om-ernaering" target="_blank">anmeldelsen i </a><a href="https://tidsskriftet.no/2018/05/anmeldelser/grunnleggende-om-ernaering" target="_blank">Tidsskriftet Den norske legeforening</a>. </p> <p><iframe frameborder="0" src="//e.issuu.com/embed.html#1324688/51839221" style="width:560px; height:426px;"></iframe></p>
<p>Den består av tre hoveddeler, der første del inneholder kapitler som beskriver ulike metoder, del to beskriver observasjonelle studier og intervensjonsstudier og siste del tar opp temaer som bl.a. screening, psykiatriske forskningsmetoder, miljøepidemiologi, ernæringsforskning, genetiske metoder og yrkesepidemiologi.<br> Boken er i første rekke beregnet for forskere og doktorgradsstudenter innen medisin og helsefag, men vil også være av interesse for alle som ønsker en grundigere forståelse av epidemiologisk forskning.<br> Sammen med boken <em>Forskningsmetode innen medisin og biofag</em> (2004, red.:Benestad og Laake) gir disse to bøkene en grunnleggende innføring i de fleste viktige forskningsmetodene.<br> Bokens bidragsytere tilhører våre mest sentrale fagpersoner innen de ulike områdene</p>
Grunnleggende ernæringslære er nå oppdatert med særlig vekt på samspillet mellom kosthold og fysisk aktivitet. Grunnleggende ernæringslære gir en omfattende innføring i fagområdet ernæring og er oppdatert på sentrale områder innenfor nyere forskning. Det er lagt særlig vekt på betydningen av samspillet mellom kosthold og fysisk aktivitet for god helse. Boka er også tilpasset norske forhold, blant annet med norske næringsstoffsanbefalinger. Den henvender seg til en bred gruppe av studenter innen universitets- og høyskolesektoren, blant annet i medisin, ernæring, idrettsfag, fysioterapi og andre studentkategorier innen forebyggende og helsefremmende fagområder. Boka gir også et godt grunnlag for videre studier innen mer spesialiserte og tilgrensende områder som klinisk ernæring, samfunnsernæring og næringsmiddelteknologi.