<p>Mat og drikke er en stor del av livet for mange mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.</p> <p>Et sunt og variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere kostholdet til hver enkelt pasient. </p> <p>Boken er oppdatert med ny kunnskap innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for sykepleiere i klinisk praksis.</p> <p>Innholdsfortegnelse: </p> <p><iframe src="//e.issuu.com/embed.html#1324688/69101714" style="border:none;width:100%;height:500px;"></iframe></p>
<p>Klinisk ernæring er et nytt og spennende fagområde og omfatter både forebygging og behandling av ulike sykdommer og helsetilstander.</p> <p>Dette er en grunnleggende lærebok i klinisk ernæring. Boken er beregnet for studenter i medisin og klinisk ernæring, men vil også være aktuell for helsepersonell som arbeider med ernæringsmessige problemstillinger. I boken bruker vi en felles norsk terminologi slik at helsepersonell kan snakke samme språk når de skal samarbeide om pasienter med ulike ernæringsmessige utfordringer. I læreboken finner du også de spesifikke anbefalingene, retningslinjene og rutinene som følges brukes i Norge.</p> <p><iframe src="//e.issuu.com/embed.html?d=issuu_c6c058a5c248cb&u=gyldendalnorskforlag" style="border:none;width:100%;height:326px;"></iframe></p>